Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

18 Αυγ 2013

Οχι στη σφαγή του Αιγυπτιακού λαού!

18.8.2013
Σε μια πραγματική μαζική σφαγή του Αιγυπτιακού λαού, έχουν επιδοθεί απ΄ την Τετάρτη 14/8, ο στρατός και οι δυνάμεις καταστολής του αιγυπτιακού αντιδραστικού καθεστώτος. Απροσδιόριστος είναι ο ακριβής αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, οι οποίοι αναφέρονται σε χιλιάδες, σ’ ολόκληρη τη χώρα. Στο πλαίσιο της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις διαφορετικές μερίδες της άρχουσας τάξης – σ’ αυτή που εκφράζεται απ΄ το λεγόμενο στρατιωτικό κατεστημένο, κι αυτή που εκφράζουν οι ισλαμιστές «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι – χύνεται καθημερινά το αίμα χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών του λαού. Ενός λαού, του οποίου η φτώχεια, η εκμετάλλευση κι η πολύχρονη καταπίεση, γέννησαν τη «αραβική άνοιξη», γεννούν τις εξεγέρσεις του απέναντι στο καθεστώς – όποια μερίδα κι αν εκφράζει τη διαχείρισή του – αλλά που, με δεδομένη την έλλειψη του δικού του, αριστερού επαναστατικού υποκειμένου, τον καθιστούν κι «εύκολη λεία» για τις αντιμαχόμενες μερίδες της αιγυπτιακής άρχουσας τάξης.
Ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστές – και κύρια οι Η.Π.Α., για τους οποίους η Αίγυπτος έχει πολύ μεγάλη γεωπολιτική σημασία στην κόντρα τους με τους άλλους ιμπεριαλιστές (Ε.Ε., Ρωσία) – «ισορροπούν» και «παίζουν» ανάμεσα στις αντιμαχόμενες κλίκες της άρχουσας τάξης, ανησυχώντας αλλά και καραδοκώντας για την αξιοποίηση των εξελίξεων προς όφελός τους, σε βάρος του λαού της Αιγύπτου αλλά και των ανταγωνιστών ιμπεριαλιστών. Μέσα σ’ ένα πλαίσιο, ήδη οξυμένων ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην εύφλεκτη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Και με τα προβλήματα στη Συρία να οξύνουν παραπέρα τις αντιθέσεις αυτές, και τις συνέπειές που έχουν, και εγκυμονούν, για το παρόν και το μέλλον των λαών.
Ο λαός της Αιγύπτου, ο λαός αυτός, που πλημμύρισε την Ταχρίρ, και τους άλλους δρόμους και τις πλατείες, πρέπει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του! Να καταφέρει να γίνει ο πραγματικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ενάντια σ΄ όλες τις αντιδραστικές μερίδες του καθεστώτος. Κόντρα σε υποκινούμενους θρησκευτικούς διαχωρισμούς κι έριδες. Αλλά κι ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστή, επίδοξο «προστάτη»!

Αντίσταση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!
Κάτω οι αντιδραστικές κλίκες – Ο αγώνας στα χέρια του Αιγυπτιακού λαού!
Αλληλεγγύη στον Αιγυπτιακό λαό!