Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Σεπ 2013

Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα

Αθήνα, 13 Σεπτέμβρη 2013

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής την ώρα που κολλούσαν αφίσες στο Πέραμα.
Η ανενόχλητη δράση της Χρυσής Αυγής με δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε αγωνιστές της αριστεράς, συνδικαλιστές, μετανάστες, απεργούς εργαζόμενους είναι συνέχεια του κλίματος της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής που θέλουν να επιβάλουν το σύστημα της εξάρτησης και οι ιμπεριαλιστές της τρόικα στη χώρα μας.
Στόχος των επιθέσεων αυτών είναι ο εργαζόμενος λαός που πρέπει να φοβηθεί. Ειδικά τώρα και ενόψει των διαφαινόμενων μαζικών απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων ενάντια στη πολιτική των απολύσεων, του κλεισίματος νοσοκομείων και σχολείων, της παραπέρα εξαθλίωσης του λαού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή προτιμά λαϊκές – εργατικές περιοχές για να δράσει και να χτυπήσει. Ως μακρύ χέρι του συστήματος εκμεταλλεύεται την μακρόχρονη απουσία ενός πραγματικού συγκροτημένου ταξικού κινήματος για να διοχετεύσει την οργή σε δρόμους ανώδυνους γι΄ αυτό.
Για να αντιμετωπίσει το «αυγό του φιδιού» ο λαός, η εργατική τάξη, η νεολαία, πρέπει να αντιπαλέψουν την κυρίαρχη πολιτική του συστήματος που γεννά, εκτρέφει, αναπτύσσει και χρησιμοποιεί τέτοια φαινόμενα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος το οποίο θα αναδεικνύει στην πράξη τα πραγματικά υλικά, ταξικά συμφέροντα και δίκαια της εργατικής τάξης, του λαού, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εργαζόμενων και ανέργων, τους πραγματικούς φίλους και συμμάχους του, τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάστασής του και αντιπάλους.

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!