Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Απρ 2013

1η Μάη: Των εργατών, των λαών, των καταπιεσμένων! (Σάμος)

Μαζική αντίσταση και αγώνας ενάντια στους 
προστάτες και τους εκμεταλλευτές μας!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΠΜ ΣΤΟ ΒΑΘΥ (ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ)

Μύρισε αίμα εργατών η άνοιξη εφέτος! Δεν ήταν τώρα στη Ν. Αφρική, αλλά στη Μανωλάδα. Όμως, πόσοι απλήρωτοι έλληνες και μετανάστες εργάτες και εργαζόμενοι μένουν ή διώχνονται από τη δουλειά τους στη Σάμο και σε ολόκληρη τη χώρα; Που τελειώνει η ουρά των άνεργων, των ανασφάλιστων, των εξαθλιωμένων; Τι σημαίνει η δια νόμου κατάργηση της συλλογικής σύμβασης και τον κατώτερο μισθό να τον ορίζει ο υπουργός της τρόικας και του κεφαλαίου; Και ποιος θα αρπάξει το κομμάτι του πλούτου που παρήγαγαν οι εργαζόμενοι και είχαν κατακτήσει να γίνεται Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, σχολείο, περίθαλψη, σύνταξη, πρόνοια, τα οποία τώρα κλείνουν, ισοπεδώνονται, καταργούνται;

Μυρίζει αίμα λαών και καταστροφή χωρών τούτος ο καιρός! Ποιος γκρέμισε στη δυστυχία μέσα σε μια νύχτα την Κύπρο; Ποιοι δολοφόνησαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης; Γιατί γέμισε αεροπλανοφόρα η ΝΑ Μεσόγειος; Ποιος λεηλατεί τον πλούτο της χώρας μας και ρήμαξε την αγροτική παραγωγή; Γιατί πουλιέται το αεροδρόμιο της Σάμου, τα λιμάνια, οι δρόμοι, τα νερά της χώρας μας; Πως μπορεί το μέλλον της χώρας και του λαού μας, να βρίσκεται μέσα σε δανειακές συμβάσεις που διαρκούν για... πάντα ενώ οι «δανειστές –προστάτες» μας, θα ορίζουν μέχρι και το ΦΠΑ στα εστιατόρια;
Οι ληστές του ιδρώτα των εργατών, το κεφάλαιο. Αυτοί κάνουν νόμο την πιο ασύδοτη εκμετάλλευση, τη σύγχρονη δουλεία, τη συντριβή των κατακτήσεων, την πείνα και τη φτώχεια για όλο το λαό.
Οι «ιδιοκτήτες» των λαών, τα αφεντικά του πλανήτη, οι ιμπεριαλιστές. Αυτοί δολοφονούν τους λαούς, λεηλατούν και ρημάζουν τις χώρες τους, τις δένουν με χίλια νήματα στα συμφέροντα τους και ετοιμάζουν επεμβάσεις και πολέμους για να εκτοπίσουν ο ένας τον άλλον, για να αναβαθμίσουν την κυριαρχία τους.
Άνθρωποι του μόχθου, νέοι και νέες,
Δε χωράνε τα δικαιώματα μας, η ίδια μας η ζωή, σε μια χώρα που κάνουν κουμάντο οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ και σε μια κοινωνία φυλακισμένη στην καπιταλιστική σκλαβιά.
Δεν έχουμε τίποτε να «περιμένουμε» από τους από πάνω. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, πιστός και αδίστακτος υπηρέτης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών-προστατών της χώρας, ονομάζει «ανάπτυξη» την πλήρη υποταγή στις ληστρικές απαιτήσεις τους. Και επιχειρεί να την επιβάλλει ακόμα και με φασιστικού τύπου καταστολή και τρομοκρατία όπως κάνει ενάντια στο μεγάλο και δίκαιο ξεσηκωμό του λαού της Χαλκιδικής.
Αλλά ούτε οι προτάσεις για μια «άλλη κυβέρνηση σωτηρίας» που θα συνεννοείται και θα συνεργάζεται με τους δυνάστες της χώρας (!) αποτελούν απάντηση στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουμε. Αντίθετα εγκλωβίζουν ξανά την οργή του λαού και της νεολαίας στις ολέθριες (αυτ)απάτες που μας έφεραν ως εδώ.
Άνθρωποι του μόχθου, νέοι και νέες,
Μπορούμε να αντισταθούμε, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιδραστική επίθεση. Μπορούμε και χρειαζόμαστε να σπάσουμε τα ιμπεριαλιστικά δεσμά με ΗΠΑ και ΕΕ, να ανατρέψουμε την καπιταλιστική σκλαβιά. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Σε αυτό το δρόμο θα «συναντήσουμε» και θα «συνενωθούμε» με την πάλη όλων των λαών της περιοχής ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιδρομή στις χώρες και τις ζωές μας.
Αυτός ο δρόμος ξεκινάει σήμερα από την οργάνωση και την χειραφέτηση του λαού από τις δυνάμεις και τα κόμματα του συστήματος. Ξεκινάει με τη συγκρότηση εστιών αντίστασης και πάλης σε κάθε χωριό και γειτονιά και με τη συγκρότηση και το ζωντάνεμα των σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτή είναι η βάση για να συγκροτηθεί το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ, που χρειαζόμαστε στην αναμέτρηση με τους δυνάστες μας και τους εκμεταλλευτές μας. Η Αριστερή Μετωπική Πάλη θέλει να συμβάλλει σε αυτό το δρόμο και καλεί κάθε νέο, εργαζόμενο, άνεργο, κάθε φτωχό και καταπιεσμένο, να ξεσηκωθεί, και να ενώσει την οργή του και τις δυνάμεις του στην υπόθεση αυτής της πάλης.
  • ΕΞΩ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ–ΕΕ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
  • ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ!
ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ -ΟΛΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 π.μ. στο ΒΑΘΥ (πιάτσα ταξί)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΛΗ