Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Απρ 2013

Ανταπόκριση από την αντιφασιστική διαδήλωση στις 31/3 στη Λάρισα

Την Κυριακή 31/3 πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία, με αφορμή προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για τον Γρίβα.
Είχε προηγηθεί ένα επταήμερο συζητήσεων και παρεμβάσεων στην πόλη, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Η Ταξική Αντιιμπεριαλιστική Κίνηση έθεσε εξαρχής ως άξονα των συζητήσεων και των παρεμβάσεων, το ζήτημα της φασιστικοποιησης της δημόσιας ζωής και την ένταση της επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, κόντρα σε λογικές που είτε βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος είτε αντιλαμβάνονται τη Χ.Α. σαν μεμονωμένο φαινόμενο.
Είναι ελπιδοφόρο ότι συνολικά οι συζητήσεις που πραγματοποιηθήκαν, κινήθηκαν μακριά από την λογική των αντισυγκεντρώσεων και των ακτιβίστικων παρεμβάσεων. Αντίθετα, κυριάρχησε η αντίληψη της καθημερινής, συνεπούς και μαζικής παρουσίας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα σχολεία, προκειμένου το ζήτημα του φασισμού να απαντηθεί από την πλευρά του κινήματος.
Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που είχε καλλιεργηθεί στην πόλη και την έντονη αστυνομική παρουσία, που ουσιαστικά είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους του κέντρου, η πορεία είχε ικανοποιητική προσέλευση κόσμου. Η ΤΑΚ συμμετείχε στην πορεία με αυτόνομο, μαζικό μπλοκ.
Να σημειώσουμε, κλείνοντας, ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μολονότι τελικά συμμετείχε στην πορεία και μέλη της στήριξαν μεμονωμένα τις παρεμβάσεις, αρνήθηκε να υπογράψει το κοινό κάλεσμα, δημιουργώντας ερωτηματικά για την στάση της στο ζήτημα της κοινής δράσης. Από την πλευρά μας, και με βάση τις συζητήσεις που έγιναν στα πλαίσια της συγκεκριμένης κινητοποίησης, πιστεύουμε ότι υπάρχει ο χώρος αλλά και η αναγκαιότητα συνεργασίας και κοινής πορείας στο ζήτημα της φασιστικοποιησης της δημόσιας ζωής και συνολικά της αντίστασης στην ολομέτωπη επίθεση του συστήματος.