Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

10 Απρ 2013

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ, 6:00μμ, ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 70, ΑΜΦΙΑΛΗ

Η υποταγή, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η απλήρωτη εργασία, η μαζική ανεργία, τα χαράτσια, η φτώχεια και η εξαθλίωση, η κατάργηση κάθε έννοιας «κοινωνικής πρόνοιας», παιδείας, υγείας, η κατάργηση κάθε εργατικής-λαϊκής κατάκτησης και η επιβολή του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, το σφαγείο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ αποτελούν τον μονόδρομο του συστήματος και των πολιτικών του εκφραστών.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι αυτός που ανοίγει ο λαός με τον αγώνα του. Τον δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΛΗΣ και της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ σε καλούμε να ανοίξουμε και να διαβούμε. Το μόνο δρόμο που εγγυάται στο λαό από τη πιο μικρή ανακούφιση ως τις μεγαλύτερες ανατροπές, που αποτελεί την πραγματική διέξοδο. Αυτή η κατεύθυνση να παλέψουμε ώστε να πάρει σάρκα και οστά στους δήμους της Πειραϊκής περιφέρειας. Η μαζική ανεργία και η πείνα που θερίζει τα φτωχά λαϊκά-εργατικά νοικοκυριά δεν απαντιέται με την φιλανθρωπία του κεφαλαίου και των εργοδοτών, του κράτους και των δήμων, της εκκλησιάς, των ΜΚΟ αλλά και των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος. Αντιθέτως, ένα στόχο έχουν όλοι αυτοί, να μας κάνουν ελεήμονες και επαίτες, για να αποδεχτούμε την «κακιά μας μοίρα». Στην εφιαλτική πραγματικότητα των μνημονίων έρχονται οι δήμοι, οι ΜΚΟ και η εργοδοτική συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ (που πλέον έγινε εργοδότης) να ανασυστήσουν, μέσω των ΚΟΧ, το δουλεμπόριο. Ενοικιάζοντας εργαζόμενους-«ωφελούμενους», με τέτοιες εργασιακές σχέσεις που θα ζήλευε το σκλαβοπάζαρο της COSCO.

Ούτε βέβαια απαντιέται βαφτίζοντας την φιλανθρωπία «αλληλεγγύη» όπως κάνουν δυνάμεις που αναφέρονται στα προβλήματα του λαού, στην αριστερά και το κίνημα. Αποφεύγοντας λοιπόν, συστηματικά να οργανώσουν τον αγώνα του λαού και των εργαζομένων όλοι κάνουν «αλληλεγγύη». Από τις δημοτικές παρατάξεις ως και το Ε.Κ.Πειραιά μοιράζουν τρόφιμα.
Το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά και το ψωμί, ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ. Μοναδικός εγγυητής των δικαιωμάτων αυτών είναι οι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες. Μόνο ως βοηθητικό μέσω των αγώνων μπορεί η αλληλεγγύη να αποκτά ταξικά χαρακτηριστικά και να μην εκφυλίζεται σε φιλανθρωπία. Αγώνες ενάντια στον αντίπαλο που σφετερίζεται το πλούτο που παράγει η εργατική τάξη. Και ο αντίπαλος έχει όνομα και πρόσωπο. Είναι το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Είναι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός που σε περιόδους κρίσης φανερώνουν το πιο άγριο, αποκρουστικό και απάνθρωπο πρόσωπο τους. Από τη μια, το ντόπιο κεφάλαιο εξαπολύει βάρβαρη και ταξική επίθεση για να πληρώσει ο λαός και εργατική τάξη την κρίση του συστήματος. Από τη άλλη, η εξάρτηση της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας από τους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ-ΕΕ) που οδήγησε τη χώρα στο σταδιακό παραγωγικό μαρασμό και σήμερα στο ξεπούλημα, καταστροφή, στη φτωχοποίηση του λαού. Τώρα που οξύνονται επικίνδυνα οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα του κόσμου, των αγορών, τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και ενεργειακών δρόμων, απειλούν τους λαούς της περιοχής με νέους πολέμους.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι,
αυτό το σύστημα δεν εξανθρωπίζεται. Η σαπίλα και η βαρβαρότητα του, η δομική κρίση και το «χρέος» του δεν διαχειρίζονται προς όφελος του λαού. Οι εκλογικές αυταπάτες, για να έρθουν οι όποιοι «σωτήρες», καλλιεργούν την ανάθεση στους «ειδικούς» και στερούν την πρωτοβουλία από το λαό και την πάλη του. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λύση το πρόβλημα του λαού, μόνο ο ίδιος ο λαός μέσα από την πάλη του. Τη δύναμη των λαϊκών-εργατικών αγώνων σκιάζεται το σύστημα και οι κυβερνήσεις του. Για αυτό κλιμακώνουν την κρατική τρομοκρατία, οχυρώνονται με μηχανισμούς καταστολής, φασιστικοποιούν τη δημόσια ζωή, προκειμένου να καθυποτάξουν κάθε φωνή αντίστασης, κάθε συλλογική διεκδίκηση.
Σε αυτή τη βάση σας καλούμε να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο πάλης, ένα ανοιχτό σχήμα στη περιοχή μας που θα αποτελεί εργαλείο δράσης και αγώνα. Που θέλει να συμβάλει, με τη λογική της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, στην οργάνωση, ανάπτυξη και νικηφόρα έκβαση των αγώνων σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο. Για να γίνει κάθε γειτονιά εστία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Για να κατακτήσουμε ξανά το δικαίωμα στη δουλειά, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη δημοκρατία, στη ζωή. Για να σταματήσουμε το ξεπούλημα και να διεκδικήσουμε ελευθέρους χώρους και καθαρό περιβάλλον. Χωρίς τους ψεύτικους διαχωρισμούς που μας επιβάλουν (ντόπιοι-μετανάστες, ιδιωτικοί-δημόσιοι, κομματικοί- ακομμάτιστοι κ.α.). Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης και να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες κοινωνικές ανατροπές.