Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Απρ 2013

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ!

Στις 28 του Μάρτη, πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση που κάλεσε το σωματείο εργαζομένων στην ΕΥΑΘ(εταιρεία ύδρευσης- αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), για να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Η ανταπόκριση από συλλογικούς φορείς, σωματεία, πρωτοβουλίες και επιτροπές κατοίκων, κόμματα και κατοίκους της πόλης, ήταν μεγάλη. Μετά από μια μεγάλης διάρκειας συνέλευση, όπου συζητήθηκε η αναγκαιότητα της ενημέρωσης του λαού της Θεσσαλονίκης, συγκροτήθηκε συντονιστικό αγώνα.
Στις 3 του Απρίλη, έγινε η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού αγώνα, όπου συζητήθηκε το θέμα της εμπλοκής του λαού της Θεσσαλονίκης στον αγώνα. Βέβαια, για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται συζήτηση, ώστε να κατανοηθεί ότι ο λαός χρειάζεται να βγει και να αγωνιστεί. Σε αυτή τη βάση, θα οργανωθούν συνελεύσεις στις γειτονιές, όπου υπάρχουν και δρουν πρωτοβουλίες κατοίκων, θα ενημερωθούν τα σωματεία, θα γίνουν παρεμβάσεις ενημέρωσης στο κέντρο της πόλης. Ακόμα, θα επιχειρηθούν πορείες στις γειτονιές, με σκοπό να οργανωθεί πορεία στο κέντρο της πόλης.
Θα πρέπει, όμως, οπωσδήποτε να κατανοηθεί ότι η συμφωνία στο αίτημα «Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ» είναι η βάση της κοινής δράσης και ότι ένα τέτοιο «μικρό» αίτημα θα φέρει την πιο μεγάλη συμμετοχή. Ένα τέτοιο αίτημα είναι που μπορεί να βγάλει κόσμο στον δρόμο. Η μίνιμουμ συμφωνία είναι αυτή που φέρνει την μάξιμουμ κινητοποίηση.
Η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ σχεδιάζεται χρόνια τώρα. Φρεναρίστηκε από κινητοποιήσεις κύρια των εργαζομένων, αλλά επέστρεψε πιο αποφασιστικά στο προσκήνιο, με τα μνημόνια της κυβέρνησης και της τρόικας, που ξεπουλούν όσο-όσο την γη, τον αέρα και την θάλασσα. Ο μνηστήρας της ΕΥΑΘ είναι η ΣΟΥΕΖ, που έχει την πρώτη θέση στην εκμετάλλευση του νερού στον κόσμο.
Τα σχέδια τους για το νερό μπορούν να ανατραπούν μόνο από ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, που θα οργανώσει τον αγώνα του λαού και θα παλέψει μαζί με το λαό. Σ’ αυτο το μέτωπο δεν χωράνε δυνάμεις που βάζουν πλάτη στις ιδιωτικοποιήσεις, που στέλνουν στα δικαστήρια όσους αγωνίζονται για τον τόπο τους. Χωράνε όλοι αυτοί που θέλουν φθηνό και καθαρό νερό για όλο το λαό, αυτοί που αντιστέκονται και φωνάζουν «Παιδεία, Υγεία,Ρεύμα και Νερό, δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό!»