Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

27 Απρ 2013

Για τις εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Άρτας

Εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων στις 7,8,9 Απρίλη. Μετά από μια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των 20 ατόμων (που ούτε καν όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που προτάθηκαν δεν ήταν παρόντα), η αγωνία των κυρίαρχων του σωματείου (ΠΑΜΕ) τις μέρες της ψηφοφορίας να μαζέψουν ό,τι απόμεινε από οικοδόμους για να μετρήσουν τα κουκιά τους και να πάρουν τις καρέκλες τους στο Δ.Σ. ήταν παραπάνω από φανερή.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας χαλαρή, ψήφιζαν μόνο και με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας (ενώ χρειαζόταν και το βιβλιάριο υγείας του Ι.Κ.Α.), ψήφισαν και άτομα που είχαν βιβλιάρια Ο.Γ.Α., ψήφισαν ακόμη και γυναίκες «οικοδόμοι». Για να φτάσουμε στο νούμερο των 264 ψηφισάντων. Όταν πριν έξι χρόνια ψήφισαν 530 οικοδόμοι.
Οι ευθύνες γι΄ αυτή την κατάντια του σωματείου βαραίνουν ακέραια τη διοίκηση του συνδικάτου, το ΠΑΜΕ. Που απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – εργοδοσίας, βρέθηκε ένα εργατικό κίνημα διασπασμένο, διαλυμένο, ανήμπορο να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του. Οι ευθύνες είναι στην διοίκηση του ΠΑΜΕ, που κατάντησε το συνδικάτο οικοδόμων, από το πιο μαζικό σωματείο της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, σε ένα άμαζο σωματείο-σφραγίδα στη δύναμη του ΠΑΜΕ. Χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης ήταν η μη πρόσκληση στο μέλος της Ταξικής Πορείας στο Δ.Σ. της προηγούμενης τριετίας σε καμιά συνεδρίασή του. (Εκτός κι αν δεν συνεδρίασε ποτέ, ή αν τα λέγανε μεταξύ τους.)  
O συνδυασμός «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» βγήκε πιο δυνατός από τις εκλογές σε σχέση με τις εκλογές του 2010, εξασφαλίζοντας δύο έδρες στο Δ.Σ. Τα αποτελέσματα αναλυτικά είναι στον πίνακα:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ψήφισαν 264 (355)*  -  Εγκυρα 259
                                                            ΨΗΦΟΙ      ΕΔΡΕΣ  Δ.Σ.   ΕΔΡΕΣ ΟΜΟΣΠ.    ΑΝΤΙΠΡ. Ε.Κ.Α.
Ενωμένο συνδικάτο (ΠΑΜΕ)            205 (277)*        7 (8)                    3 (3)                       10 (14)
Ταξική Πορεία –
Οικοδομική Ανασύνταξη                     54 (53)            2 (1)                    - ( -)                         3 (3)

* Σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2010    

Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών ήταν η αντιπαλότητα μεταξύ υποψηφίων του συνδυασμού του ΠΑΜΕ. Αντιπαράθεση που εκφράστηκε ανοιχτά με τις λίστες σταυροδοσίας που προωθούσε η ηγετική ομάδα, με αψιμαχίες μεταξύ τους, που σαφώς έχουν πολιτικό και ιδεολογικό υπόβαθρο στην αμφισβήτηση της κομματικής γραμμής που εκφράστηκε κατά την προσυνεδριακή περίοδο στο ΚΚΕ.
Αμφισβητήσεις που αυξάνονται από την αδιέξοδη γραμμή του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το στοίχημα για το συνδυασμό «ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» είναι η πάλη μέσα κι έξω από το σωματείο για τα καθημερινά, βασικά προβλήματα των άνεργων συναδέλφων (κάρτα ανεργίας, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, κλπ), αλλά και η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά και την υπογραφή Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στο μεροκάματο που να ανταποκρίνεται στο κόστος της ζωής. Ο συνδυασμός σε ανακοίνωσή του στους συναδέλφους μετά τις εκλογές, τονίζει: «…Μαζί με σας, πρέπει να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την διαλυτική κατάσταση του συνδικάτου. Μπορούμε και πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας το σωματείο. Να το μαζικοποιήσουμε. Να τερματίσουμε τη διάσπαση. Να φέρουμε τους μετανάστες συναδέλφους στο συνδικάτο, γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και ενωμένοι θα τα παλέψουμε. Να δημιουργήσουμε επιτροπές ανέργων που θα διεκδικούν συλλογικά το δικαίωμά τους στη ζωή κόντρα στη φοροληστεία του συστήματος. Να παλέψουμε για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των συναδέλφων, εργαζόμενων και ανέργων.
Δίνοντας αυτές τις μάχες, θα μπορέσουμε να μπούμε μαζικά στους αγώνες, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας. Για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης της φτώχειας και της πείνας. Για να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τη ζωή μας. Να συμβάλλουμε κι εμείς στη μεγάλη αναγέννηση του εργατικού λαϊκού κινήματος που θα πετάξει από τη χώρα ΕΕ και ΔΝΤ, θα ανατρέψει τη ντόπια πλουτοκρατία, για να μπορέσει η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας, να πάρουν τη ζωή τους στα δικά τους χέρια.»