Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Απρ 2013

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
Συνελεύσεις και απεργία!

Καθημερινές είναι πια οι διώξεις με δεκάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα να οδηγούνται σε απόλυση. Παράλληλα εξελίσσεται η επιχείρηση κατασκευής «επιόρκων» για να γίνει ακόμα πιο βαριά η πολιτική της τρομοκρατίας και να επιταχυνθεί η πορεία των μαζικών απολύσεων. Εξάλλου προωθούνται ταυτόχρονα οι διαδικασίες για την υλοποίηση της αξιολόγησης, της επιχείρησης δηλαδή που θέλει να επιβάλλει ισόβια υποταγή στους εκπαιδευτικούς που κρίνονται μαζικά και προκαταβολικά «ανεπαρκείς», για τα διαλυμένα σχολειά των μνημονίων. Την ίδια ώρα έχει αναγγελθεί η κατάργηση των διορισμών μονίμων και αναπληρωτών, η ουσιαστική κατάργηση της οργανικότητας και των δωρεάν βιβλίων. Όσο για τα δώρα, τη σύνταξη, το εφάπαξ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτό που ονομάζεται πραγματικός μισθός, μοιάζουν κιόλας με ανάμνηση!

Αυτά μέχρι χθες…
Χτες (25/4) το μεσημέρι ανακοίνωσαν την αύξηση του διδακτικού ωραρίου κατά μέσο όρο τρείς ώρες την εβδομάδα. Το βράδυ «συμπλήρωσαν» την ανακοίνωση αυτή με Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει πώς θα εφαρμοστούν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις παντού στην Ελλάδα, ως τις 15 Ιουνίου! Προφανώς «αύριο» θα ανακοινώσουν την ανάκληση χιλιάδων οργανικών θέσεων (η διαδικασία έχει κιόλας ξεκινήσει στην Αβάθμια). Και «μεθαύριο», θα εισβάλλουν στα σχολεία, επιθεωρητές και αξιολογητές για να μας ανακρίνουν, να μας διαχωρίσουν, να μας ζητήσουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης και συμμετοχής σε όλα τα εγκλήματα που η πολιτική τους προωθεί ενάντια στους μαθητές μας και το λαό… Μπορεί όμως να διοργανωθούν συσσίτια σε στρατόπεδα ή να κληρωθούν κάρτες ιατρικής περίθαλψης για κάποιους τυχερούς. Μπορεί ακόμα να διοριστούν αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ …στις 29 Ιούνη(!), όπως ακριβώς ανακοινώθηκε η πρόσληψη αναπληρωτών ειδικής αγωγής που θα παρουσιαστούν στις 26/4, δηλαδή τη μέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές του Πάσχα!!

Και να είμαστε σίγουροι: Τόσο μέσα στις διακοπές του Πάσχα, όσο και μέσα στο καλοκαίρι έρχονται νέα αντιδραστικά μέτρα που αφορούν το νέο λύκειο και την ΤΕΕ, ενώ πληθώρα αντεργατικών εγκυκλίων προετοιμάζονται για να εξειδικεύσουν παραπέρα την επίθεση.

Συνάδελφοι σε ποιο μέλλον (να) πάμε;…
«Ιθαγενείς» (με τα καθρεφτάκια τους), διωκόμενοι, τρομοκρατημένοι, πεινασμένοι, ανθρωποφύλακες στοιβαγμένων και επίσης πεινασμένων παιδιών, νομάδες της επικράτειας, κυνηγοί σεμιναρίων και «προσόντων» και ο καθένας μόνος του με τον αξιολογητή του; ή
Εργαζόμενοι με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, που τα διεκδικούμε και τα υπερασπιζόμαστε με τη συλλογική μας δύναμη, μαζί με τους μαθητές μας και όλο το λαό;
Η αλήθεια είναι ότι… Το σύστημα κατάφερε να μας φέρει την πρώτη εκδοχή του μέλλοντος πολύ κοντά πια, ενώ η δεύτερη και πιο ζοφερή εκδοχή του, πλησιάζει όλο και πιο κοντά μας όσο δεν την αντιπαλεύουμε.

Αλήθεια συνάδελφοι πόσο μακρινή θα είναι αυτή η δεύτερη εκδοχή το Σεπτέμβρη αν δεν δώσουμε τώρα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας;

Με τους δίπλα μας, το λαό και τους μαθητές μας, πώς θα γίνουμε σύμμαχοι και συναγωνιστές; Δηλώνοντας υποταγή στις απολύσεις και στη διάλυση του σχολείου γιατί αυτό απαιτούν τα «δελτία των 8», που «εκφράζουν» το λαό; Ή παλεύοντας και υπερασπίζοντας έτσι τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και της νεολαίας;
  • ü Από «τους πάνω» (τρόικα, κυβέρνηση, υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία, ΜΜΕ) μόνο και άλλα δεινά μπορούμε να περιμένουμε. Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος σφαγιάζουν δικαιώματα, γκεμπελίζουν, τρομοκρατούν, ισοπεδώνουν, βασισμένοι στην αδράνειά μας, στην υποχώρηση μας. Όμως δεν είναι ανίκητοι αν εμείς κινηθούμε αποφασιστικά κι ανυποχώρητα και κυρίως ενωμένοι!
  • Δεν υπάρχουν «σωτήρες» των εργαζομένων και των λαών. Το τι έχουμε και τι χάνουμε κάθε φορά, καθορίζεται από τη δικιά μας μαζική αποφασιστική παρουσία και πάλη. Δεν θα μας σώσει μια «άλλη κυβέρνηση» ή μια «άλλη ΟΛΜΕ». Φτάσαμε ως εδώ με την ολέθρια λογική της ανάθεσης και της κοινοβουλευτικοποίησης του κινήματος!
1. Αμέσως μετά το Πάσχα πρέπει να κινητοποιηθούμε με συνελεύσεις, με απεργίες και μέσα στις εξετάσεις!. Να μην κάνουμε «μια ακόμα διαμαρτυρία» ,ή το γνωστό «αγώνα των 40 αιτημάτων», ούτε «συμβολικές» (δηλαδή εικονικές) κινητοποιήσεις, αλλά πραγματικό αγώνα, βασισμένο σε μαζικές αποφάσεις των ΓΣ των ΕΛΜΕ και Διδ. Συλλόγων. Αγώνα για την ανατροπή της αύξησης του ωραρίου και της αξιολόγησης, για να πάρουν πίσω διώξεις και απολύσεις, για να μην περάσει η κατάργηση της οργανικότητας και των δωρεάν βιβλίων, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία και όλες οι λειτουργικές τους δαπάνες χωρίς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
2. Προτείνουμε-απαιτούμε άμεση σύγκληση της Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ και των Διδ. Συλλόγων. Αλήθεια αν όχι τώρα σε ποιές συνθήκες τα ΔΣ της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ θα κρίνουν αναγκαία τη σύγκληση αυτή;

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς Μουσείο 11 πμ.
26/4/2013 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών