Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

1 Απρ 2013

Κανένας δεν θα βάλει χέρι στις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών!

Λίγα λόγια για την απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών Οδοντιατρικής

Φανερά «ενοχλημένοι» από την απόφαση της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλόγου για κατάληψη ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και με πρόφαση τη συνακόλουθη παρεμπόδιση συνεδρίου επιστημονικής εταιρείας που διεξαγόταν εκείνες τις μέρες, με απόφασή τους της Παρασκευής 8/3 οι καθηγητές της Οδοντιατρικής Αθήνας βγαίνουν στην επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά κεκτημένα των φοιτητών. Παριστάνοντας τους «θιγμένους», αλλά ταυτόχρονα με ύφος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», προσπαθούν να θέσουν τους όρους τους για το πώς πιστεύουν ότι πρέπει να διεξάγονται οι συνελεύσεις των φοιτητών και να παίρνονται οι αποφάσεις τους.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωσή τους, τα μέλη ΔΕΠ απαιτούν οι γενικές συνελεύσεις να γίνονται εκτός των ωρών διδασκαλίας, αφού πρώτα έχουν ενημερωθεί οι ίδιοι για το τι θα συζητηθεί, καθώς και για το τι προτίθενται οι φοιτητές να αποφασίσουν. Τονίζουν, μάλιστα, ότι, όποια απόφαση και να ληφθεί, δεν είναι απαραίτητα δεσμευτική για τους καθηγητές και τη διοίκηση, όπως και το ότι οι καταλήψεις δεν θα γίνονται αποδεκτές. Και όλα αυτά με την αξίωση να υιοθετηθούν οι απαιτήσεις τους από τους φοιτητές!
«Βαράτε προσοχή, άμαθοι και επιπόλαιοι νέοι! Εκτός από τα φώτα μας ήρθαμε να σας δώσουμε και τα απαραίτητα μαθήματα ζωής. Δεν γίνεται ο τόπος να περνάει τόσες δυσκολίες και εσείς να έχετε το θράσος να αγωνίζεστε. Τι σόι ακαδημαϊκοί πολίτες είστε;». Το καθηγητικό κατεστημένο μίλησε για άλλη μια φορά. Και ξέρασε μπόχα. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με το ρόλο που του επιφυλάσσει το σύστημα, προβάλλει όλο και πιο αντιδραστικό μέρα με τη μέρα και απαιτεί υποταγή. Αφού πρώτα τη διδάσκει και με κάθε ευκαιρία τη διακηρύσσει σε όλους τους τόνους, τώρα την απαιτεί.
Ακόμα και αν θυμάται τους φοιτητές υποκριτικά κατά καιρούς, όταν παίζονται τα ιδιαίτερα συμφέροντά του, ακόμα και αν κάποιοι είχαν και έχουν αυταπάτες και πιστεύουν ότι μπορούν να συνδιαλέγονται και να συναποφασίζουν μαζί του. Γι’ αυτό μάλλον δυσκολεύτηκαν να πάρουν θέση… Όπως και να ’χει, ιδού το πραγματικό πρόσωπο των μεγαλοκαθηγητάδων. Ουαί σε αυτούς που θα παρακούσουν τους πεφωτισμένους δασκάλους της νέας γενιάς!
Βέβαια, όλη αυτή η επιθετική και προκλητική στάση κάπου πατάει. Δεν είναι τυχαίο ότι μας προέκυψε την ίδια στιγμή που το σύστημα, τόσο με το νομικό του οπλοστάσιο όσο και στην πράξη, βάλλει ευθέως κατά των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών τους διαδικασιών. Την ίδια στιγμή που στοχοποιείται ανοιχτά η συνδικαλιστική και πολιτική δράση μέσα στις σχολές και γίνονται προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων της νεολαίας, όπως και των μορφών πάλης που αυτοί περιλαμβάνουν. Όταν το άσυλο δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο και αμφισβητείται η ίδια η ύπαρξη των οργάνων των φοιτητών. Σε μια συγκυρία στην οποία οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, διά στόματος Δένδια, δηλώνουν ότι θέλουν να τελειώνουν με τους «ανοιχτούς λογαριασμούς της μεταπολίτευσης», δηλαδή να βγάλουν από τη μέση κάθε κατάκτηση του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος, φασιστικοποιώντας τη δημόσια ζωή. Τέτοιες καθηγητικές αποφάσεις απλώς λειτουργούν ως προπομπός για ανάλογες εξελίξεις σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
Οι φοιτητές δεν πρόκειται να υπακούσουν στις παραινέσεις και τους εκβιασμούς των καθηγητών. Αυτοί και ΜΟΝΟ αυτοί είναι οι αποκλειστικοί αρμόδιοι για το πότε και πώς θα γίνονται οι συνελεύσεις τους, όπως και για το τι θα αποφασίζουν. Δεν θα επιτρέψουν καμιά προσπάθεια ελέγχου των διαδικασιών τους και δεν θα δώσουν λογαριασμό σε κανένα φερέφωνο του συστήματος. Και ας ξεφωνίζουν οι άλλοι όσο θέλουν…