Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Απρ 2013

ΧΑΝΙΑ: Προκλήσεις της Χρυσής Αυγής με την κάλυψη της αστυνομίας

Οργή και θυμό έχει προκαλέσει στο δημοκρατικό κόσμο των Χανίων η προκλητική συμπεριφορά του φασιστότσουρμου που σε κατάσταση μέθης, το βράδυ της Τρίτης, ώρα 2-4, περιφέρονταν στην πόλη χτυπώντας μετανάστες και προκαλώντας αριστερούς, δημοκράτες και εργαζόμενους της πόλης, που δυσφορούσαν με τη συμπεριφορά τους.
Μόνο μετά τη μαζική κατακραυγή από κόσμο και αριστερές οργανώσεις, έγιναν κάποιες προσαγωγές χρυσαυγιτών. Αντίθετα υπήρξαν συλλήψεις αγωνιστών που διαμαρτύρονταν για τη φασιστική πρόκληση ενώ η σύλληψη της δασκάλας-μέλους της ΚΕΕΡΦΑ μετατράπηκε σε ολονύχτια κράτηση.
Η αποθράσυνση της Χ.Α. στα Χανιά των δημοκρατικών παραδόσεων ενθαρρύνεται από τη βιομηχανία πολιτικών διώξεων, που είναι σε εξέλιξη στην πόλη και συμπληρώνει το αντιδραστικό πλαίσιο της φασιστικοποίησης που απλώνεται σ’ όλη τη χώρα και στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζόμενων και της νεολαίας, για να μην εκδηλώνεται η οργή τους μαζικά και αγωνιστικά. Ταυτόχρονα, οφείλεται στην αδυναμία του αριστερού κινήματος της πόλης να κινητοποιήσει μαζικά το χανιώτικο λαό για την υπεράσπιση των δημοκρατικών του δικαιωμάτων.
Δυστυχώς μια σειρά δυνάμεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου υποβαθμίζουν πολιτικά αυτή την επικίνδυνη πολιτική του συστήματος, μιλώντας για αυτόνομη δράση της τοπικής αστυνομίας και των χρυσαυγιτών. Οι ίδιοι δε βλέπουν φασιστικοποίηση της πολιτικής του συστήματος σε βάρος των μαζών αλλά αναφέρονται στον κοινωνικό φασισμό με χαρακτηριστικό κείμενο υπογραφών που κυκλοφορεί, αλλά και σε αφίσα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΕΑΑΚ). Από την άλλη, αυτή τη φορά το ΚΚΕ κινητοποιήθηκε αλλά με το γνωστό κομματικό τρόπο και χωρίς μέχρι στιγμής να έχει συμμετάσχει σε καμιά σχετική σύσκεψη.
Πρόταση της οργάνωσής μας εδώ και βδομάδες για τη διοργάνωση παλλαϊκού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, μέχρι την ώρα που γράφεται η ανταπόκριση, δεν έχει γίνει δεκτή. Για μας είναι ξεκάθαρα τρία βασικά ζητήματα.
1. Η φασιστοσυμμορία της Χ.Α. αποθρασύνεται στο πλαίσιο της συνολικότερης φασιστικοποίησης, η οποία είναι κεντρική πολιτική επιλογή του συστήματος, και στην πόλη μας εκφράζεται με καλέσματα σε ανάκριση και διώξεις πολλών δεκάδων αγωνιστών.
2. Η κινηματική κάμψη έχει τις πολιτικές εξηγήσεις της, όμως ταυτόχρονα ο λαός συνεχίζει να οργίζεται με το σύστημα που του στερεί τη ζωή.
3. Η μαζική κινητοποίηση του κόσμου είναι αναγκαία, εφικτή και ικανή να απομονώσει κάθε έκφραση τρομοκρατίας και εκφασισμού του κράτους και του παρακράτους και πάντα μονόδρομος για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής του κόσμου της δουλειάς.
Είναι σίγουρο πως κοινός παρονομαστής σε μια σειρά δυνάμεις της αριστεράς είναι δυστυχώς η ανεμπιστοσύνη στο λαό. Ταυτόχρονα η υποτίμηση της αξίας της μαζικής του κινητοποίησης ή η υποταγή στις παραλυτικές εκλογικές αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δίνει παράλληλα εξετάσεις και αποφεύγει να ενοχοποιηθεί για συμβολή στην αγωνιστική κινητοποίηση του λαού.
Ανακοίνωση για τη φασιστική πρόκληση εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης, συνεχίζοντας συγχρόνως να παλεύει με αυτόνομες παρεμβάσεις στο λαό και επιδιώκοντας επίμονα την κοινή δράση για τη μαζική κινητοποίηση του χανιώτικου λαού, με στόχο το σπάσιμο της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας.